Werking verschillende ingredienten

 

Kijk op deze pagina wat verschillende ingrediënten die in veel sportvoeding voorkomen precies doen in je lichaam. Wat is het belang van de ingrediënten voor je lichaam en hoe kunnen bepaalde ingrediënten je helpen om je doel te bereiken?

 • Alpa liponzuur (ALA)
  *verbeterd opname creatine.
  *het is van essentieel belang voor de productie van ATP.
  *antioxidant.
  *wil je extra presteren zoals bijvoorbeeld bij sport dan is een grotere toevoer van liponzuur dan normaal nodig. Inname van liponzuur bevordert de prestaties van sporters en atleten.

  ALA past uitstekend bij krachttraining en zal je prestatie verbeteren door vooral de werking van andere voedingssupplementen te verbeteren.
   
 • Aminozuren (essentiële aminozuren)
  Aminozuren zijn voor jou als sporter enorm belangrijk.
  Het zijn de bouwstenen van al onze spieren. Als je niet genoeg aminozuren binnenkrijgt wordt je nooit een topper. Steeds als je iets eet bepaalt de aminozuur samenstelling van het product of het bruikbaar is om spiermassa mee op te bouwen of niet. Vooral de essentiële aminozuren kan je alleen binnenkrijgen via de voeding. Is je voeding niet in orde dan kun je fluiten naar een groot lichaam.
   

  Essentiële aminozuren

  fenylalanine (phe)

  isoleucine (ile)

  leucine (leu)

  lysine (lys)

  methionine (met)

  threonine (thr)

  tryptofaan (trp)

  valine (val)

  Direct na de training is de spier het best in staat om proteïne op te nemen. Helaas heeft het dan geen zin om melk, eieren of vlees te eten, het duurt dan namelijk uren voordat deze zijn gearriveerd bij de spier. Handiger is het om direct snel opneembare aminozuren te nuttigen. Deze worden wel direct opgenomen en in de spier opgeslagen als eiwit. Aminozuren zelf worden niet in het lichaam opgeslagen.

  Vooral direct na de training schreeuwen de spieren om aminozuren die direct opneembaar zijn. Lever deze met Pro Whey, HMB, BCAA, Glutamax of Whey amino explode 2300.
   

 • Aminozuren (niet essentiële aminozuren)
  Niet essentiële aminozuren kunnen door het lichaam worden gevormd vanuit andere aminozuren. Het lijkt dus dat deze minder belangrijk zijn maar niets is minder waar. Ook de niet essentiële aminozuren zijn belangrijk bij de spieropbouw. Zo is Glutamine de belangrijkste en meest voorkomende in ons lichaam.

  Glutamine is niet essentieel, maar wel de belangrijkste aminozuur voor jou als sporter.
   
 • Anti oxidanten
  voor het vrijmaken van koolhydraten en vetten uit de voeding en tijdens het verbranden van vetcellen tijdens een afslankkuur, wordt zuurstof (oxide) verbruikt. Helaas ontstaan er je gehele leven, elke dag, ook schadelijke bijproducten: de vrije radicalen. De schade die door vrije radicalen in je lichaam wordt aangericht en die op den duur tot weefselschade, ziekte en voortijdige veroudering leidt, is vooral een gevolg van het feit dat deze agressieve radicalen kettingreacties op gang brengen, met als gevolg steeds meer oxidatieve deeltjes in uw lichaam. Dergelijke processen, die bekend staan als vrije radicalen-cascades, kunnen alleen maar door anti-oxidanten worden gestopt. Anti Oxidant van Sportlab beschermt u tegen de kettingreacties en de schadelijke gevolgen hier van.

  Anti oxidanten zijn belangrijk als je veel sport en wanneer je probeert om je vetpercentage te verlagen.
   
 • ATP
  De energie die vrijkomt bij de vertering/verbranding van suiker of vet mag natuurlijk niet helemaal vrijkomen in de vorm van warmte: dan ben je ze immers kwijt! Vaak is die energie nodig om in een later stadium gebruikt te worden. Denk aan bankdrukken. De energie die hiervoor nodig is ligt al een tijdje opgeslagen als een soort batterij, dit is de ATP. ATP is een opslag van energie in de spieren die pas vrijkomt als het nodig is.

  Meer ATP is langere sets met meer kracht. ATP wordt mede gevormd door Creatine en Ribose.
   
 • Cafeïne
  De stofwisseling in het lichaam wordt met ongeveer 10% gestimuleerd, terwijl dit bij vrouwen 20% is. Bovendien remt cafeïne de eetlust.Naast de stimulering van het hart heeft cafeïne ook effecten op de alertheid en stemming van de gebruiker. Een zwaarder persoon zal meer cafeïne moeten binnenkrijgen om hetzelfde effect te krijgen als iemand met een lager gewicht. De halveringstijd om Cafeïne af te breken ligt zo rond de drie tot zeven uur.

  Cafeïne kun je dus vooral gebruiken als energie voorziening en ter ondersteuning van een afslankkuur.
   
 • Calcium en magnesium
  Calcium en magnesium zijn essentieel voor gezonde botten en tanden, is nodig ter voorkoming van spierkrampen en ter ondersteuning van hart en bloedvaten. Magnesium is eveneens betrokken bij vele metabole processen zoals bot- en tandvorming.

  Calcium en Magnesium worden gezien als hulpmiddel ter voorkoming van gewrichtsproblemen.
   
 • Chitosan
  Chitosan is in staat om vetten in het lichaam aan zich te binden. De stof zelf is niet afbreekbaar, waardoor een gedeelte van het vet het lichaam op de natuurlijke wijze verlaat.

  Gebruik Chitosan wanneer je minder vet wilt binnen krijgen uit je voeding, Dus bij een afslankkuur of als je een lager vetpercentage wilt.
   
 • Chroom
  Betrokken bij de handhaving van een normaal cholesterolgehalte in het bloed. Van invloed op de werking van het hormoon insuline. Insuline maakt de opname van glucose in de lichaamscellen mogelijk waardoor het bloedsuikergehalte daalt en hongergevoel optreedt.

  Let vooral op supplementen met chroom als je de honger wilt onderdrukken.
   
 • Citrus Aurantium
  Citrus heeft door de aanwezigheid van polyfenolen een anti-oxidatieve werking. Bovendien heeft de actieve stof synefrine een zelfde werking als Ma Huang. Dit zorgt voor een verhoging van de stofwisseling en een energiek gevoel.

  Wil je een hoge stofwisseling, zoek dan naar een product met Citrus Aurantium.
   
 • CLA
  CLA is een bioctieve stof, dat wil zeggen dat de gehele wetenschap de werking van CLA onderschrijft. CLA is in staat om het vetpercentage te verlagen en de spiermassa (bij training) extra te vergroten. Zelfs zonder uw leefwijze actief aan te passen zal CLA effect hebben. CLA geeft geen onrustig gevoel en heeft geen bijwerkingen zoals die wel bekend zijn bij vele thermogene vetverbranders. De beste dosering CLA is 3 tot 5 tabletten per dag. Ontdek ook CLA van Sportslab en blijf uw gehele leven op gewicht!

  Wil je wel wat vet verliezen, maar geen hoge stofwisseling, dan is CLA een perfect product.
   
 • Creatine
  Tijdens krachtinspanningen raken cellen door hun voorraad ATP heen. Het gevolg is dat de spieren verzuren en nog maar op 70% kunnen functioneren. Creatine verlengt het gedeelte dat u 100% kunt presteren enorm. Dat betekent: meer spierkracht, langere sets en meer uithoudingsvermogen. Hoe groter de spiergroep, des te groter is het effect. Dus schouders, bovenbenen en borstspieren hebben het meeste voordeel van creatine. Niet alleen krachtsporters hebben baat bij creatine, maar ook sprinters, roeiers en wielrenners zullen enorm profiteren.

  Wil je minimaal 15% beter presteren qua kracht en spieropbouw, dan kun je niet om creatine heen.
   
 • Flavonoïden
  Dit zijn de anti oxidatieve deeltjes in fruit, groene thee en rode wijn. Vele gezondheidseffecten worden toegeschreven aan flavonoïden.

  Antioxidant van Sportslab zit boordevol flavonoïden.
   
 • Glucosamine
  Glucomax bestaat uit Glucosamine om de gewrichten soepel te houden en het kraakbeen te smeren. Veel sporters krijgen na verloop van tijd last van de gewrichten, doordat deze zwaar belast worden. Glucosamine is dan onontbeerlijk om uw hoge niveau vast te houden en niet te vervallen in ongewenste blessures. Vele studies laten zien dat Sportslab Glucomax nog beter werkt dan Ibuprofen, aanbevolen door de pharmaceutische industrie. Vast staat dat Glucosamine de structuur van kraakbeen verbetert en daardoor het vocht in het gewricht beter kan vasthouden. Samen zorgen die effecten ervoor dat het gewricht soepeler beweegt en beter schokken dempt.

  Voorkom in een vroeg stadium gewrichtklachten en voeg als serieus sporter Glucomax toe aan uw dagelijkse dieet.
   
 • Glutamine
  Glutamine is het belangrijkste aminozuur in je lichaam. Van de totale vrije aminozuurvoorraad in het lichaam bestaat 50% tot 60% uit Glutamine. De voorraad Glutamine in je lichaam wordt verminderd door intensief te sporten. Als je flink traint wordt Glutamine afgebroken en worden de aminozuren Glutaminezuur, Valine en Isoleucine (nuttige aminozuren voor spieropbouw!)gebruikt om Glutamine opnieuw op te bouwen. Hierdoor zijn er logischerwijs minder amino's voorradig om spieren op te bouwen. halve aminozuren zijn immers niet bruikbaar. Het is zelfs zo dat bij een lage glutaminespiegel er zo goed als geen groei of herstel mogelijk is.

  Door kant en klare L-Glutamine in te nemen voorkomt u een lage Glutamine spiegel en blijft goede spieropbouw mogelijk.
   
 • Groene thee
  Chinese onderzoekers ontdekten dat het lichaam overtollige suikers, vetten en koolhydraten minder snel omzet in vet als de persoon in kwestie ook veel flavonoïden binnenkrijgt. Een ander onderzoek had andere belangrijke resultaten: in de vetcellen was de aanmaak van het enzym SOD (SuperOxide Dismutase) verhoogd. SOD is een anti-oxidant die agressieve vrije radicalen in de (vet)cel uitschakelt. Als vetcellen insuline waarnemen gebruiken ze vrije radicalen om het insulinesignaal aan de rest van de cel door te geven, waardoor de cel vetten gaat opslaan. Groene thee blokkeert dat proces.

  Groene thee is een gezondheidsproduct en kan gebruikt worden als ingrediënt van een afslankproduct.
   
 • Guarana
  Stimuleert verbranding vetcellen door verhoging adrenaline gehalte in het bloed.

  Guarana gebruik je als energieverstrekker of als hongerremmer.
   
 • HCA en Garcinia
  Speelt een belangrijke rol bij de regulering van het lichaamsgewicht en  de eetlust. HCA vermindert de omzetting van suikers, waardoor de bloedsuikerspiegel langzamer daalt. Het hongergevoel wordt hierdoor uitgesteld.

  HCA kun je gebruiken ter levering van een dosis energie en tijdens een afslankkuur.
   
 • HMB
  HMB (ß-hydroxy-ß-methylbutyrate), de werkzame stof van Hydroxytech is een metaboliet van het Aminozuur Leucine. HMB wordt door het lichaam aangemaakt, maar is door suppletie in een veel grotere dosis aanwezig. HMB werkt op vele verschillende manieren, waarvan wij u de belangrijkste niet willen onthouden. Ten eerste is bekend dat HMB Cortisol blokkeert, waardoor uw lichaam meer testosteron gaat aanmaken. ook is bewezen dat opgelopen spierschade met het gebruik van HMB vele malen kleiner is dan zonder. Ten derde staat het samenspel van HMB met creatine in de belangstelling. Beide stoffen schijnen elkaar in hevige mate te versterken. Al langer bekend zijn de positieve effecten van HMB in combinatie mat afslanken. HMB voorkomt dat spieren worden gebruikt als brandstof en vergroot het percentage verbrand vet. Al met al heeft Hydroxytech vele voordelen voor de fanatieke sporter!

  HMB vergroot de opbouw van spieren en verkleint het percentage vet in je lichaam.
   
 • Magnesium en calcium
  Calcium en magnesium zijn essentieel voor gezonde botten en tanden, is nodig ter voorkoming van spierkrampen en ter ondersteuning van hart en bloedvaten. Magnesium is eveneens betrokken bij vele metabole processen zoals bot- en tandvorming.

  Calcium en Magnesium worden gezien als hulpmiddel ter voorkoming van gewrichtsproblemen.
   
 • PABA
  *Draagt bij aan onderhoud van de gezondheid van huid, haar en nagels.
  *Verbetert de gezondheid van het darmstelsel en de darmperistaltiek.
  *Fungeert in de huid als filter tegen UV-straling.
  *Betrokken bij de werking van afweercellen.
   
 • Ribose
  Ribotech bestaat voor 100% uit D-Ribose. Deze koolhydraat is van invloed op de ATP vorming en vooral van belang voor duursporters. Door het vlak voor de training of wedstrijd in te nemen gaat het in de finale pas echt werken. Waar anderen afhaken vanwege de verzuring is uw ATP gehalte weer aangevuld, waardoor de spieren nog voor bijna 100% hun kracht hebben behouden. Ook tijdens zware fitness oefeningen, zoals bankdrukken, heeft Ribotech haar naam al meer dan waargemaakt.

  Als serieus sporter kunt u niet om ribose heen. Samen met creatine werkt het fantastisch.
   
 • Tribulus Terrestris
  Tribulus Terrestris is goed bekend bij bodybuilders. Het Bulgaarse stofje verhoogt de testosteronspiegel in hevige mate, omdat het voor een vermeerdering van het LH-hormoon zorgt. Dit hormoon geeft aan uw lichaam de boodschap om meer testosteron aan te maken. Het werkzame bestandsdeel van Tribulus is Furostanolic Saponins. Trimax bevat maarliefst een gestandaardiseerd percentage van 40% werkzame bestandsdelen. Dit is de reden dat Trimax vele malen beter en sneller werkt dan andere merken Tribulus.

  Tribulus verhoogt het testosterongehalte en pusht alle mannelijke eigenschappen.
   
 • Vanadyl Sulphate
  Spiergroei wordt door Vanadyl bevordert, doordat het de opname van voedingsstoffen door de spiercel enorm verbetert. Vanamax stimuleert de insulinereceptoren bij de spier membraan, waardoor tot 200% meer aan aminozuren en glucose in de spiercellen getransporteerd worden. Aminozuren worden direct in uw spierweefsel ingebouwd die daardoor enorm gaat groeien. Ook wordt het spierglycogeen sneller en completer aangevuld. Meer glycogeen zorgt voor meer explosieve kracht en een uitstel van de verzuring. Glycogeen bindt bovendien verschillende stoffen in de spiercel en verhoogt daardoor nog meer het volume van de spier.

  Voor meer spierkracht en spieromvang is vanadyl noodzakelijk.
   
 • Vitamine A
  *opbouw lichaamsweefsel.
  *weerstand tegen infecties.
  *vorming hormonen.
  *gezichtsvermogen.
   
 • Vitamine B
  *betrokken bij vele energieprocessen in uw lichaam.
  *onderdeel bij de ATP vorming.
  *maakt afbraak van glycogeen tot energie mogelijk.
  *betrokken bij koolhydraat en vetstofwisseling.
   
 • Vitamine C
  *anti oxidatieve werking.
  *verhoogt de weerstand.
  *betrokken bij opbouw van verschillende aminozuren.
  *vorming van hormonen.
  *activering foliumzuur.
   
 • Vitamine D
  *maakt calcium vrij uit de voeding.
  *voorkomt onnodig verlies van mineralen.
   
 • Vitamine E
  *anti oxidatieve werking.
  *transport van noodzakelijke voedingsstoffen.
  *beschermt de weefsels.
   
 • Yohimbe
  Opslag van vet in het lichaam wordt o.a. bestuurd door receptoren in iedere vetcel, de zogenaamde alpha-2 receptoren. Diverse hormonen stimuleren deze receptoren en bevorderen de opslag van meer vet in de vetcel, zoals insuline. Maar er zijn ook stoffen die de receptoren verstoren en zodoende vetopslag tegen gaan. Yohimbe blokkeert de zogenaamde alpha-2-receptoren en bindt aan alpha-2-receptoren, waardoor het lichaam, juist op die plaatsen waar zich veel receptoren bevinden, vet gaat verliezen. Mannen hebben deze receptoren hoofdzakelijk in de buik zitten. Bij vrouwen zitten deze receptoren op de billen, heupen en benen.

  Yohimbe verbrand het vet ook op de buik de billen en de benen.
   
 • Zink
  Zink kan voor 100% door het lichaam worden opgenomen en  uit onderzoek is gebleken dat deze stof o.a. het testosterongehalte verhoogd. Zink is nodig voor de opname van verschillende voedingsstoffen, zoals vitamine A en B. Andere belangrijke functies heeft zink onder andere bij de eiwitsynthese, de omzetting van koolhydraten en de aanmaak van cholesterol. Zink helpt bij de verjonging van het weefsel en is betrokken bij enkele enzymatische reacties die nodig zijn voor de normale werking van de vetklieren. Zink is een essentieel mineraal dat een zeer groot aantal functies vervult in het lichaam. Het werkt voor meer dan tachtig enzymen samen en is verantwoordelijk voor het vervoer van CO2 vanuit de weefsels naar de longen.

  Zink is logischerwijs een belangrijk ingrediënt van vitamine preparaten.a