vitanutra-detox

Alles over VitaNutra Detox Colon Cleanse

DETOX / ONTGIFTEN / ONTSLAKKEN


Detox is een afkorting van detoxificatie ook wel ontgifting of ontslakking genoemd.
Deze homepage wil wat meer wetenschappelijke achtergrond aan het begrip detox bieden en uitleggen waarom detoxkuren zo belangrijk zijn.

Het begrip detox is al duizenden jaren oud. Het is een van de grondslagen van de natuurgeneeskunde. Binnen de natuurgeneeskunde wordt uitgegaan van het feit dat ons lichaam in principe in staat is om zichzelf te genezen. Een ziek lichaam betekent dan ook dat er in het lichaam een storing is opgetreden of dat het natuurlijk evenwicht uit balans is geraakt. Wij denken dat belasting met toxische stoffen een belangrijke oorzaak is van dit uit balans raken en daarmee de basis vormt voor vele ziekten.
Simpel gezegd ligt bijna aan elke ziekte de grondslag dat er cellen in je lichaam niet goed meer functioneren, zelfs bij psychische aandoeningen (bijv. depressie of angsten) is er sprake van het niet goed functioneren van cellen door bijvoorbeeld een gestoorde aanmaak van boodschapperstoffen, zogenaamde neurotransmitters.

Natuurgeneeskunde is tegenwoordig uit te oefenen op een minstens even hoog niveau als de reguliere geneeskunde. Het is in handen van een kundig arts een behandelwijze die effectief ziekten bij de oorzaak kan aanpakken. Te vaak wordt er nog in de geneeskunde (zowel regulier als alternatief) gewerkt met symptoombestrijding. Er bestaan bijvoorbeeld honderden reguliere en alternatieve middelen tegen hooikoorts, maar beter is om te kijken hoe het komt dat iemand hooikoorts heeft ontwikkeld. Waarom zou je traanogen en een loopneus hebben? Helaas wordt aan de echte oorzaak van ziekten weinig aandacht besteed.

U krijgt dagelijks hormoonverstorende stoffen binnen

We leven in een wereld waarin per jaar er zo’n 10.000 nieuwe chemische stoffen in het milieu komen, waarvan we geen idee hebben wat die op lange termijn doen. Onderzoekers vinden in gebieden ver van de bewoonde wereld (gletjsertoppen, noord- en zuidpool, tropische eilandjes) dioxinen, pesticiden, pcb's en andere sporen van onze industrie. Vrouwen slikken pillen met hormonen om hun eigen natuurlijke cyclus stil te zetten en plassen vervolgens hormonen uit die u en wij weer opdrinken als we wat water uit de kraan halen. In London vond men zelfs sporen van het antidepressivum Prozac in het leidingwater. In China spuit men nog DDT op de theestruiken als "gewasbeschermingsmiddel", thee is gedroogde blaadjes, als u een kopje thee zet, lost de DDT weer op en slaat u het voor de rest van uw leven op in uw vetweefsel of in organen met een vetlaagje, zoals hersenen en nieren. We willen bijna allemaal schuttingen in onze tuin en dan het liefst goedkoop en van hout dat niet wegrot, oftewel hout dat wordt geïmpregneerd met arsenicum en zeswaardig chroom. Als u alleen al dit hout in de handen hebt neemt u via de huid het arsenicum op en vervolgens stapelt u dit op in het lichaam. Arsenicum is een gif voor de snel delende cellen, het verlaagt je afweer tegen ziekten, het maakt je minder vruchtbaar en is extreem kankerverwekkend. Dit is al tientallen jaren bekend, maar financiële belangen zijn voor onze overheid belangrijker dan uw gezondheid en de consument wil onwetend blijven, tenslotte gaat het maar om een schuttinkje……


Bijna al ons voedsel wordt verpakt in plastic. In dit plastic zitten weekmakers (phtalaten) en die verstoren vele hormonale functies in ons lichaam. Ze lijken wat hun werking betreft op het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Dit geeft vrouwen een verhoogde kans op borstkanker en eierstokkanker en mannen een verhoogde kans op onvruchtbaarheid.

Over schandalen met te veel gifstoffen kan ik nog uren doorgaan, geneesmiddelen die eigenlijk die naam niet verdienen (en verkeerd gebruik is doodsoorzaak nummer vier in de Verenigde Staten), aardbeien vol gif bij de Albert Heijn, fruit dat niet geschikt is voor kinderen (en wel voor volwassenen?) omdat het te veel pesticiden (deze term is tegenwoordig vervangen door "gewasbeschermingsmiddelen") bevat. Frituurvet met teveel transvetzuren, koeien die schapenvlees eten en BSE krijgen, kippen en varkens die voer krijgen met afvalstoffen uit de farmaceutische industrie, zalmen die in kweekvijvers zoveel kleurstof en antibiotica en antiparasieten middelen krijgen dat ze vele malen sneller groeien en prachtig roze zijn, maar nauwelijks sterke spieren hebben en geen smaak meer en wat dacht u van meubels en tapijten met kankerverwekkende en hormoonverstorende antivlekbehandelingen, spaanplaat met formaldehyde, beton met radongas, rookmelders met radioactiviteit, sla dat gewassen is met chloorwater en dus nog heel lang goed blijft, enzovoort, enzovoort.

VitaNutra Detox Colon Cleanse


Verander u gewoonten

Een goede detox-behandeling begint niet meteen met klysma’s, laxeren en pillen slikken en eventueel infusen, maar met verandering van onze gewoonten. Als u gezonder eet, onbespoten groenten en fruit eet, geen geïmpregneerd hout meer koopt, geen chloor, ammonia, synthetische wasmiddelen gebruikt, geen onnatuurlijk hoge doseringen hormonen slikt, geen of zeer weinig vlees eet, niet rookt, niet in een diesel auto rijdt (diesel staat in de lijst met meest kankerverwekkende stoffen op nummer 3 !!!), weinig verre vliegreizen maakt (en anders compenseert door bomen te laten aanplanten) en zorgt voor een gezonder leefmilieu zal u ook van binnen schoner worden.
Door een gezondere leefstijl krijgt u dagelijks minder belastende stoffen in uw lichaam en kan uw lichaam makkelijker de ongewenste stoffen afvoeren. En het goede nieuws is dat ons lichaam hier erg goed in is. We bezitten een huid die ons voor een groot deel beschermt tegen gifstoffen, we bezitten een immuunsysteem die ons verdedigt, we hebben darmen die kunnen beslissen of ze wel of niet bepaalde stoffen willen opnemen, we hebben een lever die gifstoffen onschadelijk kan maken door ze water oplosbaar te maken zodat je ze kan uitplassen en we hebben een lymfesysteem en nieren die deze afvalstoffen kunnen afvoeren. Maar begrijp dat het voor ons lichaam een hele toer is om dag in dag uit dit werk naar behoren te kunnen uitvoeren en dan gaat er wel eens iets mis. Als iemand minder goed zijn gifstoffen kan afvoeren zien we dat de huid minder soepel wordt, wondjes minder snel herstellen, zien we een tranenstraatje en ruiken we een onfrisse zweetlucht. We zien vaak meer allergieën ontstaan (rode vlekken in de huid, bultjes, pukkeltjes, niezen en een loopneus of diarree kunnen ook manieren van het lichaam zijn om afvalstoffen af te voeren).

Net zo goed als we ons huis een of twee keer per jaar tracteren op een grote schoonmaak, is het zinvol om je lichaam ook geregeld op een totale reinigingsbeurt te tracteren door bijvoorbeeld te gaan vasten en dan het lichaam te ondersteunen met stoffen die het uitscheiden van toxische stoffen bevorderen.

VitaNutra Detox Colon Cleanse

Een DETOXkuur kan baten bij:

Licht tot zwaar overgewicht, Acné, Allergieen, Astma, Rugproblemen, Eczeem, Psoriasis, Gasvorming en flatulentie, Candida, Chronische diarree, Chronische vermoeidheid, Slecht immuun systeem, Lichte depressie, Fibromyalgie, Hoofdpijn / migraine, Hoge bloeddruk, Hoog cholestorol, Onvruchtbaarheid, Slapeloosheid, Prikkelbaar darm syndroom, Gewricht en Spierpijn, Opgeblazen gevoel, Slechte stoelgang.

VitaNutra Detox Colon Cleanse

RESULTATEN van een DETOXKUUR

Meer energie en vitaliteit!, Sterke en blijvende vermindering van lichaamsgewicht, Een verbeterde spijsvertering, Een verbeterde stoelgang, Een mooiere huid, Een verbeterde gemoedstoestand, Meer weerstand, Meer uithoudingsvermogen, Meer kracht, Meer zin/levenslust, Meer helderheid van geest, Meer creativiteit, Normalisering bloeddruk, Normalisering glucosegehalte bloed (suiker), Normalisering cholesterol, Verdwijnen/verminderen eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen, Verminderen/verdwijnen hoofdpijn/migraine, Verminderen/verdwijnen gewrichtsklachten, Verminderen/verdwijnen fybromyalgie, Geen opgeblazen gevoel meer, Platte(re) buik, Verbeterde/diepere ademhaling, Rust/bezinning, Nieuwe levensfase, nieuw start, Vermindering/verdwijnen rugklachten, Zuivere geest, Zuiver lichaam, Zuivere gedachten, Een schoon en opgeruimd gevoel, Aanvulling vitaminen en mineralengehalte, Verdwijnen/verminderen menstruatieklachten, Betere transpiratie (afvoer afvalstoffen), Nieuw en gezond voedingspatroon, Versterking zintuigelijke waarneming.

VitaNutra Detox Colon Cleanse